ИНФО КЛУБ Битола – Шанса за сите

July 25, 2020 0 Comments

Младинскиот инфо клуб Битола е еден од четирите Младински инфо клубови кои се лоцирани во Скопје, Тетово, Битола и Штип и кои функционираат во рамките на четирите Универзитети во Македонија. Целта на нашето постоење е информирање на младите невработени лица и студентите за можностите за (само)вработување, волонтирање, практиканство и професионално усовршување преку мерките и програмите …

Искористете го ваучерот за дигитални вештини во Јавен Адвертајзинг

July 21, 2020 0 Comments

Јавен Адвертајзинг од Битола е регистриранa и верифициранa институција за образование од страна на Министерството за образование и наука и Центар за образование на возрасните, која нуди обуки од областа на информатичките технологии, дигиталниот маркетинг и графичкиот дизајн.Јавен Адвертајзинг освен во Битола, од оваа година стартуваше и со свое претставништво во Охрид каде исто така …

Потпишана Декларација за млади, образование и иднина

July 14, 2020 0 Comments

Студентите од цела Македонија обединети со заедничка визија за подобро утре. Студентите не се иднината, тие се сегашноста, сега е најдоброто време да се направат промени и да се подобрат нештата во образованието и во општественото живеење на младите. На 11 јули во Паркот на новинарите беше потпишана Декларација за млади, образование и иднината од …

Најбарани професии во Македонија

July 10, 2020 0 Comments

Бинтерн направи листа на најбарани работни места во Македонија за луѓе со завршено високо образование, во оваа статија ќе опфатиме повеќе области и општите очекувања на работодавците што сакаат нивните практиканти или ново вработени да ги поседуваат. Во областа образование најчесто споменувани се наставниците и професорите но, има многу повеќе. Вештините што ги учат во образовните …

Активна мерка за практикантство која предвидува финансиска поддршка во износ од 9.000,00 денари месечно

July 9, 2020 0 Comments

Врз основа на Оперативниот план за активните програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, за мерката 5. Практикантство, финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија на ден 08.07.2020 година, се објавува ЈАВЕН ПОВИК/ИЗВЕСТУВАЊЕ до невработените лица Се …