Прва панел дискусија на универзитетското студентско собрание на УКЛО

February 19, 2020 0 Comments

На ден 18.02.2020 година се одржа првата панел дискусија на универзитетското собрание на УКЛО на тема “Предизвиците на студентите на УКЛО”. Целта на дискусијата беше идентификување на сите предизвици со кои секојдневно се соочуваат студентите на УКЛО. На дискусијата присустваа студенти од повеќето факултети на УКЛО и се водеше интересна дискусија помеѓу студентите кои беа …

Social impact award Macedonia 2019 finalist

February 14, 2020 0 Comments

Bintern was the finalist in 2019 social impact award in Macedonia. We were in the top 10 ideas in the competition for ideas that are changing the society for the better. Bintern is an online platform that connects students and early-graduates with companies for internships and work. Also here is a link of the offical …

Клуб за едукација, мотивација и личен развој „Ко-Креатори“

February 14, 2020 0 Comments

КЛУБ КО-КРЕАТОРИ е социјално претпријатие за едукација, мотивација и личен развој основано од обучени тренери. Работиме по различни програми и под различни индивидуални брендови, но кон една заедничка цел – да се свртиме кон себеси со развиена свест за личен развој. Личен развој е процес на подобрување на самите себе преку свесни навики и активности. …

Together Macedonia

February 12, 2020 0 Comments

“Together Macedonia” is one of the independent representatives of the network of Together organizations (www.network-together.eu) Together Macedonia believes that young people are the driving force of social development and the key to achieving their goals as an organization at both the local and international level. Goals of the organization: The strengthening of professional development for …

Прво место помеѓу 50 бизнис идеи

img1
February 10, 2020 0 Comments

БИНТЕРН освои прво мето помеѓу 50 бизнис идеи на локален настан како дел од проектот “EMPLOYOUTH” кој беше реализиран од страна на Преда Плус Фондација и Факултетот за Информатички и Комуникациски Технологии во Битола. Во оваа програма учевствуваа 50 бизнис идеи од пелагонискиот регион. Целта на овој проект беше намалување на невработеноста кај младите преку …