Стартап Македонијa

July 1, 2020 0 Comments

Стартап Македонија е невладина организација која работи на економско поле помагајќи им на младите бизниси или така наречени стартапи да пораснат. Најголем дел од светската економија се стартапите па затоа Стартап Македонија ги помага токму оние бизниси на кои им е потребна најмногу поддршка за да ги постигнат нивните цели. Самата организација е составена од …

Активност на Together Macedonia за зголемување на свесноста во сообраќајот

February 21, 2020 0 Comments

Денес Together Macedonia започна иницијатива за подигaње на сообраќајната култура под слоганот #Паркирајсовесно. Во периодот од 13 до 14 часот волонтерите и активисти во здружението организираа акција со цел да ги информираат несовесните учесници во сообраќајот кои паркираат на недозволени локации преку летоци на возилото. Благодарност за поддршката на настанот до СВР Битола, М-р Гордана Кожуваровска …

Клуб за едукација, мотивација и личен развој „Ко-Креатори“

February 14, 2020 0 Comments

КЛУБ КО-КРЕАТОРИ е социјално претпријатие за едукација, мотивација и личен развој основано од обучени тренери. Работиме по различни програми и под различни индивидуални брендови, но кон една заедничка цел – да се свртиме кон себеси со развиена свест за личен развој. Личен развој е процес на подобрување на самите себе преку свесни навики и активности. …

Together Macedonia

February 12, 2020 0 Comments

“Together Macedonia” is one of the independent representatives of the network of Together organizations (www.network-together.eu) Together Macedonia believes that young people are the driving force of social development and the key to achieving their goals as an organization at both the local and international level. Goals of the organization: The strengthening of professional development for …