ИНФО КЛУБ Битола – Шанса за сите

July 25, 2020 0 Comments

Младинскиот инфо клуб Битола е еден од четирите Младински инфо клубови кои се лоцирани во Скопје, Тетово, Битола и Штип и кои функционираат во рамките на четирите Универзитети во Македонија. Целта на нашето постоење е информирање на младите невработени лица и студентите за можностите за (само)вработување, волонтирање, практиканство и професионално усовршување преку мерките и програмите …

Најбарани професии во Македонија

July 10, 2020 0 Comments

Бинтерн направи листа на најбарани работни места во Македонија за луѓе со завршено високо образование, во оваа статија ќе опфатиме повеќе области и општите очекувања на работодавците што сакаат нивните практиканти или ново вработени да ги поседуваат. Во областа образование најчесто споменувани се наставниците и професорите но, има многу повеќе. Вештините што ги учат во образовните …

Активна мерка за практикантство која предвидува финансиска поддршка во износ од 9.000,00 денари месечно

July 9, 2020 0 Comments

Врз основа на Оперативниот план за активните програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, за мерката 5. Практикантство, финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија на ден 08.07.2020 година, се објавува ЈАВЕН ПОВИК/ИЗВЕСТУВАЊЕ до невработените лица Се …

Вебиарт објавува оглас за пракса

June 5, 2020 0 Comments

“Претворете ја вашат визија во реалност” – WebiArt Вебиарт е дигитална маркетинг агенција која се занимава со маркетинг и развивање на веб страни за клиенти насекаде во светот. Вебиарт објавува оглас за пракса за позицијата РЕФЕРЕНТ ЗА ПРОДАЖБА Опис на праксата Биди и ти дел од тимот на Вебиарт и Купи На Рати! Одлична можност …

TrySpicy објавува оглас за две позиции за пракса

May 21, 2020 0 Comments

TrySpicy е првата македонска гастрономска платформа која ги поврзува гурманите со угостителски објекти за совршено гастрономско искуство. TrySpicy објавува оглас за следните позиции: Дигитален МаркетерАгент за продажба Опис на позицијата Агент за продажба. Бараме практиканти кои ќе имаат сериозен и одговорен пристап кон праксата, кои се спремни да жртвуваат дел од своето слободно време.. Предност …