Потпишана Декларација за млади, образование и иднина

July 14, 2020 0 Comments

Студентите од цела Македонија обединети со заедничка визија за подобро утре. Студентите не се иднината, тие се сегашноста, сега е најдоброто време да се направат промени и да се подобрат нештата во образованието и во општественото живеење на младите. На 11 јули во Паркот на новинарите беше потпишана Декларација за млади, образование и иднината од …

Прва панел дискусија на универзитетското студентско собрание на УКЛО

February 19, 2020 0 Comments

На ден 18.02.2020 година се одржа првата панел дискусија на универзитетското собрание на УКЛО на тема “Предизвиците на студентите на УКЛО”. Целта на дискусијата беше идентификување на сите предизвици со кои секојдневно се соочуваат студентите на УКЛО. На дискусијата присустваа студенти од повеќето факултети на УКЛО и се водеше интересна дискусија помеѓу студентите кои беа …