Активност на Together Macedonia за зголемување на свесноста во сообраќајот

February 21, 2020 0 Comments

Денес Together Macedonia започна иницијатива за подигaње на сообраќајната култура под слоганот #Паркирајсовесно. Во периодот од 13 до 14 часот волонтерите и активисти во здружението организираа акција со цел да ги информираат несовесните учесници во сообраќајот кои паркираат на недозволени локации преку летоци на возилото.

Благодарност за поддршката на настанот до СВР Битола, М-р Гордана Кожуваровска професорка на предмет безбедност и регулирање на патниот сообраќај во СОУ “Таки Даскало”, Виктор Илиев и Проф. д-р Јасмина Буневска-Талевска од Техничкиот факултет – Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *